top of page
יום למידה שיתופי בחינוך הלשוני

ביום ראשון,  ז' באייר תשע"ו ,  15.5.16, התקיים יום ללמידת עמיתים בעיר אשקלון, בדגש על קידום תהליכי כתיבה בבית הספר היסודי.
 

מטרת היום הייתה ליצור מסגרת לשיח בין מורים, בה הידע הפדגוגי המשותף אודות קידום תהליכי כתיבה בבית הספר היסודי, צומח מתוך ההתנסות וההתבוננות בשטח.
ליום הלמידה הוזמנו  מנהלי בתי הספר ורכזות השפה מבתי הספר היסודיים ומחטיבות הביניים בעיר, כשדבריו של גלילאו  גלילאי "מעולם לא פגשתי אדם שלא ניתן היה ללמוד ממנו משהו" היו הנר שלאורו התנהל היום כולו.

בתי הספר, שהתנדבו לפתוח את כיתותיהם ללמידת העמיתים ואירחו את עמיתיהם מביה"ס היסודיים ומחטיבות הביניים היו: החטיבה היסודית בביה"ס "אומנויות"  בניהולה של הגב' אביטל בנשלום, ביה"ס "כוכב הצפון"  בניהולה של הגב' שרי פלום, ביה"ס "רמת כרמים" בניהולה של הגב' גלי פאר , ביה"ס "עוזיאל" בניהולה של הגב' עליזה סופר, ביה"ס "נווה אילן" בניהולה של הגב' אריאלה אלבז, ביה"ס "אסף מימון" בניהולו של מר מאיר אברג'ל וביה"ס חב"ד בנות "אור-חיה" בניהולה של הגב' חני וולף.    
 

במהלך היום ניתן היה לצפות בשיעורים מגוונים, אשר עסקו בקידום תהליכי כתיבה. קדם להם תהליך למידה משמעותי, אשר כלל תכנון ושכתוב השיעורים בשיתוף המורים העמיתים, רכזות התחום בביה"ס והמדריכות לחינוך לשוני.
בדיון שנערך בעקבות הצפייה, האורחים דנו בשיעור ובסוגיות העוסקות בקידום תהליכי כתיבה. הסוגיות נוסחו ע"י הצוותים המארחים, ונבעו מהשיעור בו צפו העמיתים.
מנהלי בתי הספר והמדריכות לחינוך לשוני הנחו את הדיון,תוך שימוש במחוון לניהול שיח פדגוגי, שכלל בפתיחה הגשת "מתנות"- מחמאות, "מילים טובות"  למורה הנצפית. כמו כן, המחוון כלל תיאור השיעור באמצעות עדויות, תוך שימוש ב"כלי להתבוננות בשיעור עברית".
בסיום נוסחו  2-3 תובנות בקשר לכל סוגיה והעלאתן לטופס שיתופי לכלל בתי הספר בשילוב סיכום ורפלקציה.

בסיכומו של יום התכנסו מורים, מורות, מדריכות ומנהלים במרכז פסג"ה אשקלון, על מנת להמשיך את ההדגשים עם מפקחות בתי הספר: הגב' חנה ללוש, והגב' סילבי בן-הרוש- מפקחות כוללות. כמו כן זכו להרצאה בנושא "מעשייה  ללמידה- על למידת עמיתים" של הגב' קרינה בן-דוד, יועצת אירגונית ומנחה בכירה להובלת שינויים והטמעתם בבית הספר.
 

היום כולו היה בניצוחן המקצועי של מנחות השפה המחוזיות : הגב' מירב אפריאט –האמונה על ממ"ד, והגב' שולי גולן, האמונה על ממ'. למותר לציין, כי שתיהן יחד מהוות דוגמה ומופת לשילוב בין שני המגזרים.
 

יום משמעותי זה מהווה פלטפורמה, המקדמת את העשייה העירונית בתחום השפה, המניבה קידום בכל הקשור לפיתוח מקצועי של המורים  לעברית, ומדגישה את חשיבותה בכלל ואת העשייה השיתופית בפרט.
 

בהזדמנות זו נודה לבתי הספר, אשר פתחו את דלת כיתתם ואירחו את כל הצוותים הפדגוגיים בברכה ובכבוד רב.
 

© 2023 by Zoe Marks. Proudly created with Wix.com

bottom of page